28-12-07

AAT goes Youtube

Op youtube zijn een hele boel filmpjes te vinden over AAT. Klik op de foto's voor de filmpjes!!

kitten

bril

Opleiden van AAT hond

zetel

09:57 Gepost door k in AAT | Permalink | Commentaren (5) | Tags: clips, aat |  Facebook |

Commentaren

Kristien Leuke fimpjes, jij bent ook zulke grote dierenvriend, liefs viv

Gepost door: viv | 28-12-07

autisme+paardentherapie Hoi Kristin,dikke proficiat met je site...ik ben leerkracht lager onderwijs en volg een postgraduaat- opleiding autisme aan de KHLIM te Hasselt.Daar ik ook bezeten ben van paarden wil ik nu paarden en autisme linken...EN VOORAL WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWEN DAT DEZE THERAPIEVORM ECHT BEVORDERLIJK IS VOOR MENSEN MET AUTISME ZEKER OM DE COMMUNICATIE EN DE SOCIALE INTERACTIE TE BEVORDEREN;toen ik vol enthousiame een ppt-presentatie voor mijn medestudenten gaf,kreeg ik van de profs de opmerking dat ik geen wetenschappelijke onderbouw had,en dat is ook zo;ik vind nergens iets!!!Heel wat rond equi-en hippotherapie maar specifiek autisme en paardentherapie niets?Aangezien autisme op zich al erg complex is vraagt dit dit dan ook specifieke begeleiding...Ik ga verder op zoek en ga er mijn eindwerk rond maken al moet ik zelf een wetenschappelijk onderzoek opstarten...Kan jij me wat helpen???
vele groetjes
marc jammaers

Gepost door: marc jammaers | 14-02-08

therapie met dieren hej,

Ik ben al een tijdje geïnteresseerd in de invloed van dier op mens. Momenteel ben ik aan't werken bij fysiotherapie en hyppotherapie en ik moet zeggen... ik hou er wel van. Mijn eindwerk en alle andere kleine werkjes gingen over dat onderwerp. En ik ga in september terug naar school, voor therapie met dieren.

Hyppotherapie en autisme gaat heel goed samen. Maar niet alleen met paarden hoor. Ik heb al enkel mensen met een zoon of dochter met autisme kunnen overhalen om een kat of hond in huis te halen. En ik krijg er alleen maar goeie commentaren over. Dus het helpt.

Als je hyppo wil doen met een kindje met autisme kan je best ook de mama of papa bij op het paard laten zitten. Zo bevorder je dan ook de band met de ouders. Dat is trouwens voor alle kinderen goed en dat stimuleren we hier erg.

groetjes
ilse

Gepost door: Ilse | 29-02-08

scriptie over paarden therapie hallo
ik ben bezig met een scriptie over paarden therapie. Ik heb nog opzoek naar slagingspercentages van deze therapie misschien zou hier iemand die weten zo ja kan ik dat gemailt worden?

groetjes yvette (Spw leerling)

Gepost door: yvette | 20-11-08

studierichting i.v.m paardentherapie hey Kristien.

ik ben Nele en student in het 6de middelbaar humane wetenschappen. Zoals zo vele moet ik ook een keuze maken i.v.m. mijn verdere studies. Paardentherapie met autistische mensen en kinderen is eigenlijk wel iets wat me enorm boeit. Maar ik weet eigenlijk niet echt waar daar voor moet gaan studeren ? welke studierichtingen daar zoal bij aanleunen ?
Ikzelf pen ook een liefhebster van paarden. ik heb 10jaar paard gereden maar ik ben moeten stoppen wegens medische problemen. Maar het is een passie dat nooit is overgegaan.

zou je me een beetje kunnen wegwijs maken ?

Dank !

Nele
(nele.camerlynck@hotmail.com)

Ps: mooie site

Gepost door: nele | 04-04-10

De commentaren zijn gesloten.